BBQ en sous vide spareribs. Super mals en toch lekker rokerig van smaak!

DifficultyBeginner

Ontdek de perfecte combinatie van sous-vide en BBQ met ons heerlijke recept voor sappige en malse spareribs. Met sous-vide koken op 65 graden Celsius worden de spareribs eerst perfect gegaard, waarna ze op de BBQ worden gegrild voor die onweerstaanbare rokerige BBQ-smaak. Voeg je favoriete BBQ-rubs en -sauzen toe voor een onvergetelijke smaakervaring. Lees nu onze stap-voor-stap handleiding en maak indruk op je gasten met deze smaakvolle en bijzondere bereidingswijze.

 

BBQ en sous vide spareribs. Super mals en toch lekker rokerig van smaak!
Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time17 days 8 hrs 40 minsTotal Time17 days 9 hrs 10 mins
Ingrediënten
 1.50 kg Spareribs
 120 g Jouw favoriete bbq rub
 120 g Jouw favoriete zoet pittige bbq saus
 2 Teentjes knoflook
 1 Ui fijn gesneden
 120 g Appelcider azijn
Benodigdheden
1

Verwijder het membraan aan de achterkant van de spareribs en breng ze op smaak met BBQ-rubs. Doe de spareribs in een vacuümzak.

2

Voeg de fijngehakte knoflook, ui en appelciderazijn toe aan de vacuümzak.
Sluit de zak vacuüm af en laat de spareribs gedurende 24 uur in een sous-vide-bad garen op 65 graden Celsius.

3

Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur en leg de spareribs erop. Gril de spareribs ongeveer 5-7 minuten per kant, totdat ze mooi gekarameliseerd zijn.

4

Smeer de BBQ-saus op de spareribs en gril ze nog een paar minuten totdat de saus heet en plakkerig is geworden.

5

Smeer de BBQ-saus op de spareribs en gril ze nog een paar minuten totdat de saus heet en plakkerig is geworden.

6

Haal de spareribs van de BBQ en laat ze 10 minuten rusten voordat je ze in porties snijdt en serveert.

Sous-vide koken zorgt ervoor dat de spareribs sappig en mals worden, terwijl het grillen op de BBQ zorgt voor die heerlijke rokerige BBQ-smaak. Het resultaat is een onweerstaanbaar lekkere BBQ-sparerib die zeker indruk zal maken op je gasten!

 

Ingredients

Ingrediënten
 1.50 kg Spareribs
 120 g Jouw favoriete bbq rub
 120 g Jouw favoriete zoet pittige bbq saus
 2 Teentjes knoflook
 1 Ui fijn gesneden
 120 g Appelcider azijn
Benodigdheden

Directions

1

Verwijder het membraan aan de achterkant van de spareribs en breng ze op smaak met BBQ-rubs. Doe de spareribs in een vacuümzak.

2

Voeg de fijngehakte knoflook, ui en appelciderazijn toe aan de vacuümzak.
Sluit de zak vacuüm af en laat de spareribs gedurende 24 uur in een sous-vide-bad garen op 65 graden Celsius.

3

Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur en leg de spareribs erop. Gril de spareribs ongeveer 5-7 minuten per kant, totdat ze mooi gekarameliseerd zijn.

4

Smeer de BBQ-saus op de spareribs en gril ze nog een paar minuten totdat de saus heet en plakkerig is geworden.

5

Smeer de BBQ-saus op de spareribs en gril ze nog een paar minuten totdat de saus heet en plakkerig is geworden.

6

Haal de spareribs van de BBQ en laat ze 10 minuten rusten voordat je ze in porties snijdt en serveert.

BBQ en sous vide spareribs. Super mals en toch lekker rokerig van smaak!